Göteborg - Lilla London och Amsterdam

Göteborg - storstaden vid västkusten

Göteborg är den näst största tätorten i Sverige, med omkring 550 000 invånare och 976 143 invånare i Stor Göteborg (år 2015) kvalificerar sig Göteborg som Nordens femte största tätort. Göteborg ligger på Sveriges västkust vid Göta älvs mynning.

Lilla Amsterdam och London

Staden Göteborg anlades på initiativ av kung Gustav II Adolf och fick sina stadsprivilegier 1621. Med anledning av sin stadsplanering har Göteborg under många år kallats lilla Amsterdam av holländarna. Göteborg har även fått smeknamnet “Lilla London” då Göteborg industrialiserades på 1800-talet och en stor inflytt av britter skedde, smeknamnet lever kvar än idag!

Kul fakta om Göteborg

Tätorten Göteborg ligger till största del i Göteborgs kommun men även centralorterna  Mölndal och Partille kommun ingår i Sveriges näst största stad. Stadens area ligger på 721,64 kvadratkilometer, varav 271,41 kvadratkilometer består av vatten. Antalet träd i Göteborg ligger på cirka 50 000 och varje Göteborgare har en grönyta på 175 kvadratmeter. Göteborg är en av Sveriges “cykelstäder”. Här kan man cykla överallt. Cykelbanornas sammanlagda längd ligger runt 460 kilometer.

Företagande i Göteborg

Göteborg är hem till några av Skandinaviens största industrikoncerner så som Volvo AB, SKF och många andra kända teknikföretag som Hasselblad AB och Esab som båda har sitt ursprung och huvudkontor i Göteborg. Göteborgs hamn är norden största och här sker en stor del av Sveriges export och import. Göteborg betecknas även som en världsstad av Globalization and World Cities Research Network. Så hit måste man bara komma, och varför inte spendera er konferens eller dela i Göteborgs härliga stadsjakter och teamaktiviteter!

Är ni redo för en aktivitet i Göteborg?

Någon fråga?

Kontakta oss här, vi svarar gärna på dina frågor!